Krása tkví v detailech

Když chce být žena krásná, musí o sebe pečovat. Ona péče však nespočívá v tom, že necháte u kadeřnice půlku výplaty, a prosedíte tam týdně několik hodin. Je to především o tom, jak vnímáte detaily, kterými vaše tělo vyzařuje, a utváří celkovou krásu. Na co tedy nesmíte zapomínat?

Ochlupení

Najdou se sice takoví, kteří tvrdí, že ochlupení je přirozené, a je zbytečné se jej zbavovat. Ve výsledku to však nepůsobí dobře, a vy budete vypadat zanedbaně. Zvlášť u žen je pak důležité upravené obočí, a takzvaný knírek, tedy jemné ochlupení nad horním rtem. Obočí upravíte jednoduše pinzetou, a nemusíte kvůli tomu navštěvovat kosmetický salon. Je důležité, aby vám obočí nesrůstalo, nebo nebyly nikde vidět osamocené chloupky. Co se oblasti nad horním rtem týče, ačkoliv jsou chloupky velmi světlé, v určitém úhlu prostě vidět jde. Není radno si tuto oblast holit žiletkou, protože pak by chloupky rostly silnější, a ve větším množství. Postačí vám však depilační pružinka, kterou se chloupků v této oblasti snadno a rychle zbavíte.

detail oka

Upravené nehty

Ne každý si vzhledem ke svému zaměstnání, či šikovnosti, může dovolit nosit umělé nehty, či perfektní lak. To ovšem neznamená, že můžete nechat nehty zanedbané. Péče o ruce je totiž velmi důležitá, a lidé si jich všimnou. Nehty stačí pravidelně opilovat, a použít například ochranný bezbarvý lak. S ohledem na kůžičku kolem nehtu, a celkové vzezření rukou je pak podstatné používat krém na ruce.

propiska v ruce

Držení těla

Držení těla o vás hodně vypoví, a nesprávné držení těla může mít nepříjemné zdravotní následky. Pokud se musíte při práci stále hrbit, není od věci pořídit si gymnastický míč, s jehož pomocí můžete dosáhnout správného držení těla. Rovněž pak při chůzi myslete na to, aby byly ramena vzadu, a hruď vypnutá. Zatáhněte břicho, a zpevněte zadeček. S pravidelným tréninkem lze držení těla vrátit do správné pozice.